Szintet lép a debreceni közvilágítás

Szintet lép a debreceni közvilágítás
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – November végéig 34 utcában fejlesztik tovább, vagy építik ki a közvilágítást Debrecenben.

Idén összesen 222 millió forintot költ a város ilyen beruházásokra – jelentette ki dr. Barcsa Lajos alpolgármester az István út és a Szoboszlói út kereszteződésében néhány kellemes fehér fényt adó, új LED-es lámpa alatt csütörtök este.

Elmondta: a rendelkezésre álló összegből 55 millió forint a város saját pénze, melyből például a Biczó István kertben, a Szabadságtelepen, a Kerekestelepen, a Belvárosban, a Hatvan utcai Kertben, a Lencztelepen, az Újkertben, Józsán és Bánkon is lesznek ilyen munkák. Hozzátette: ezen túlmenően 167 millió forint uniós forrás is rendelkezésre áll erre a célra. Ebből 61 utcában, közterületen 836 darab sárga fényt adó, régi nátriumos lámpát cserélnek le korszerű LED-esre. Mivel az új lámpák kevesebbet fogyasztanak, várhatóan 9 millió forinttal csökken majd az önkormányzat villanyszámlája.

Czellér László fideszes önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az érintett 34 utcából és közterületből 3 az ő körzetéhez tartozik. A leghosszabb hálózatot, csaknem 300 métert Bánkon, a Bükk utcában alakítják majd ki. Ezen kívül az Olajfa és a Veker utcában is világos lesz éjszakánként.

HBN-OCs