Szinte szárnyal a gátak felett Kerekes Gréta

Akt.:
Kerekes Gréta
Kerekes Gréta - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Debrecen – Kerekes Gréta számára nincs megállás, az elmúlt hétvégén a fedett pályás országos bajnokságon nyert aranyérmet Budapesten, csütörtökön pedig már Madridba repül, ahol másnap egy meghívásos versenyen áll rajthoz.

Elutazása előtt sikerült megszólaltatnunk a 60 méteres gátfutásban új egyéni csúccsal diadalmaskodó atlétát.

Minden összeállt

– Nagyon fontos volt számomra, hogy jól szerepeljek az országos bajnokságon, hiszen rendkívül erős mezőny gyűlt össze, ráadásul fedett pályán eddig még nem volt címem. Nagyképűség nélkül állíthatom, a verseny előtt éreztem, amennyiben nem hibázom, akkor meglesz az aranyérem. Az edzéseken rendre nagyon jó időket futottam, viszont a korábbi viadalokon mindig becsúszott valami kis baki. Most szerencsére minden összeállt, remekül startoltam, s végig kijött a lépés. Külön pikantériát adott a dolognak, hogy klubtársammal, Kozák Lucával kellett nagy csatát vívnom a bajnoki elsőségért. Végül sikerült 15 századmásodperccel megdöntenem az egyéni csúcsomat, az elért 8,18-as eredményemnek köszönhetem a madridi meghívást – nyilatkozta a Naplónak a gátfutó hölgy.

Vébé és olimpia

– A spanyol fővárosba nem titkolt céllal utazom, szeretném megfutni a portlandi világbajnoki szintidőt, ami mindössze 4 századmásodperccel jobb, mint az új rekordom. Itt már valóban nagyon kevésen múlnak a dolgok, igazából centiméterekről beszélünk. Nagyon bízom benne, hogy meglesz a kvalifikáció. Viszont, ha Madridban nem sikerül elérnem a remélt időeredményt, akkor „elrakom magam” a szabadtéri szezonra. A 100 méteres gátfutásban is komoly célok lebegnek a szemem előtt, szeretnék kijutni a riói olimpiára. Ez sokkal nagyobb bravúr lenne, mint a vébés indulás, hiszen 13 másodperc alatti idő kell az ötkarikás játékokhoz, míg az én legjobb eredményem 13,46. Ettől függetlenül nem lehetetlen a feladat – fogalmazott a DSC-SI versenyzője, aki ellentétben klubtársaival, Budapesten készül a megmérettetésekre. – Miután hazatértem az amerikai tanulmányaimat követően, úgy éreztem, szükségem van a váltásra. Mivel a tanulmányaim is a fővároshoz kötnek, ezért költöztem, bár inkább kétlaki életet élek, hiszen rengeteget ingázom Debrecen és Budapest között.

HBN-BN