Szinte mindenét elvitték, mire felébredt a Piac utcán alvó férfi

Akt.:
Szinte mindenét elvitték, mire felébredt a Piac utcán alvó férfi
© Fotók: police.hu
Debrecen – A debreceni nyomozók őrizetbe vették azt a két helyi fiatalt, akik a gyanú szerint az utcán fosztották ki áldozatukat. A rendőrök harmadik társukat is azonosították és előállították a rendőrkapitányságra.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. július 7-én éjfél körül három fiatalember sétált Debrecenben, a Piac utcán, ahol észrevették, hogy egy padon alszik egy férfi. Az ismeretlenek odamentek az alvó sértetthez, akitől ellopták a derekára csatolt övtáskáját, majd a helyszínről sietősen távoztak. Miután a 44 éves férfi felébredt észlelte, hogy eltulajdonították a pénztárcáját, benne a személyes irataival és bankkártyájával, valamint a mobiltelefonját, feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves S. Lászlót és a 18 éves R. Mariannát. A nyomozók a két helyi lakost 2015. augusztus 3-án elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a terheltek társát, egy 13 éves helyi fiút, akit 2015. augusztus 4-én 8 óra 10 perckor a rendőrkapitányságra előállítottak. A fiú kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltekkel szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: , ,