Szinte mindenből kijutott a hajdú-bihari tűzoltóknak

Akt.:
Szinte mindenből kijutott a hajdú-bihari tűzoltóknak
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Változatos, de nyugodt hétvégén vannak túl. Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő pénteken este Böszörményben, szombat délelőtt Püspökladány térségében három személygépkocsi ütközött össze, majd árokba hajtottak. Vasárnap este avar égett Debrecenben, Derecske és Kaba között pedig a nádas kapott lángra.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő pénteken este Hajdúböszörményben, a Munkácsy Mihály utcában. A hajdúböszörményi tűzoltók a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével átszellőztették a lakást, majd mérőműszeres méréseket végeztek, ami kimutatta a veszélyes gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei kizárták az érintett gázkazánt, és felhívták a tulajdonos figyelmét a megjavíttatására. A mentőszolgálat két gyermeket kórházba szállított, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Négy méretes szalmabála égett a 4908-as közút mentén, Hajdúsámson és Martinka között pénteken éjjel. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Az eset során személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Szombat délelőtt Püspökladány térségében a 4. számú főút százhetvenharmadik kilométerszelvényénél három személygépkocsi ütközött össze, majd árokba hajtottak. A püspökladányi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a rendőrségi félpályás útlezárása mellett. A mentők is a helyszínre érkeztek, személyi sérülés nem történt.

kv3

Fotó: katasztrófavédelem

Vasárnap este avar égett Debrecenben, a Kishegyesi út közelében, amit a debreceni tűzoltók egy vízsugárral eloltottak.

Biztosítékszekrény égett hétfő reggel Debrecenben, egy Füredi úti lakásban. A debreceni hivatásos tűzoltók porral oltó készülékkel eloltották a tüzet, majd átszellőztették a lakást, illetve felhívták a lakók figyelmét az elektromos rendszer átvizsgáltatására. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Nem adott magáról életjelet egy idős ember hétfő délután Debrecenben, a Fényes udvarban. A megyeszékhely tűzoltói felnyitották az ajtót, hogy beengedjék a mentőszolgálat szakembereit, akik a lakót kórházba szállították.

Lángra kapott a nádas hétfőn délután a Derecske és Kaba közötti műút mentén, ötven méter hosszan. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szabadtéri tűzhöz kellett vonulnia a hajdúszoboszlói tűzoltóknak is 4. számú főút kétszázkilencedik kilométerszelvényére, ahol egy hektáron lángolt a száraz avar. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –