Szinte csak sikerek az elmúlt bő egy hétben

A Debreceni VSE gyerek és serdülő vízilabdázói több győzelmet is arattak az országos bajnokság küzdelmeiben, emellett a felnőttek befejezték az OB II rájátszását – már-már természetes módon újabb sikerrel, ezzel százszázalékosak tavasszal Gyöngyösi András fiai.

Az OB I B-be igyekvő gárda számára még hátra van a bronzéremért zajló párharc két meccse a Szolnoki Rozmárok ellen június 12-én idegenben és 19-én itthon, majd a feljutásért szállhat harcba a Békéscsaba alakulatával (időpont még nem ismert).

A felnőttek gyakorlatilag megnyerték az OB II tavaszi szakaszát. A DVSE ugyanis minden mérkőzését hozta, míg például az egyébként a csoportot – köszönhetően a jobb őszének – a hajdúságiak előtt záró Angyal Vasas SE legutóbb vereséget szenvedett az erősebbik Szegedtől. Összességében azonban második helyen végeztek Kőrösiék az „A” jelű csoportban, ami feljutást érhet. A záró mecset Budapesten vívták a fiúk a Szegedi VTK ellen, és bár Gyöngyösi-mester szerint olykor lankadt a figyelem a gyakorlatilag tét nélküli ütközet során, simán nyertek. Kelemen Máté egymaga 10 gólt vágott, ami szezon-rekord!

Az utánpótlás terén is szépen alakultak az utóbbi találkozók a DVSE számára.

A gyerekek két szoros meccset követően gyakorlatilag gáláztak most vasárnap a fehérváriak ellen. Trénerük elmondta, hogy maximum fordított szereposztásban volt részük korábban a srácoknak ilyen különbségű meccsen részt venni, s amúgy is ritka, hogy több mint tíz góllal nyerjen valaki, még a gyerekeknél is. Ennek a korosztálynak van még egy békéscsabai megmérettetése, aztán vége a bajnokságnak. Egyelőre 15 pontnál (és a 7. helynél) jár ez a gárda – emlékezhetünk rá, ősszel még nulla pontja volt…

A serdülők pont fordítva ügyködtek az elmúlt időszakban. Ők szoros meccseken nyertek, majd egy nyerhető találkozón „csak” ikszeltek legutóbb. Itt Gyöngyösi-tréner elmondta, hogy nem szokott a bírókkal foglalkozni, de furcsaságokkal volt tele ez a derbi, ám igazából – ahogy korábban is kifejtette – a csapat folyamatos előrelépése a lényeg, az eredmény egyelőre másodlagos.

Azért persze ne felejtsük el, hogy a serdülők befejezték a bajnoki szereplést. Végeredmény azonban még nem ismert, mivel néhány gárdának vannak elmaradt mérkőzései. Egyelőre az 5. helyen tanyáznak Rózsa Bencéék.

Gyerek OB, alsóházi rájátszás (május végi eredmények)

Május 21. Hódmezővásárhely – DVSE 5-4

Május 23. DVSE – Kaposvár 8-8

Május 30.

Debreceni VSE – Fehérvár PSE

18-7 (4-1, 4-1, 6-2, 4-3)

DVSE: Kátai – Litauszki 3, Tamás M. 1, Szabó M. 5, Hegedűs Á. 1, Kiss D. 3, Nagy Zs. 1, Száraz P. 2, Tóth L. 1, Bugjó, Nagy M. 1, Varga Á., Gergely B. Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 1/3, ill. 1/10

Gól ötméteresből: 1/1, ill. –

Serdülő OB, alsóházi rájátszás (május végi eredmények)

Május 21. Hódmezővásárhely – DVSE 12-13

Május 23. DVSE – Kaposvár 11-9

Május 30.

Debreceni VSE – Fehérvár PSE

14-14 (4-3, 4-4, 3-3, 3-4)

DVSE: Kiss A. – Kőrösi M. 3, Péter D. 6, Szabó M., 1, Varga P. 2, Rózsa B. 2, Molnár Cs., Orosz T., Kiss D., Rost W., Litauszki, Hegedűs Á., Nagy Zs., Kátai (kapus). Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 3/11, ill. 6/11.

Gól ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Felnőtt OB II, felsőházi rájátszás (utolsó meccs)

Május 29. Budapest, Hajós-uszoda

Debreceni VSE – Szegedi VTK

13-9 (1-0, 4-3, 5-2, 3-4)

DVSE: Mátyás Sz. – Varga P., Kelemen M. 10, Varga A., Kőrösi D. 2, Pillió Zs., Beges B., dr. Vass G., Szappanos Á. 1, ifj. Borbély F., Nagy R., Szentkereszty G., Szabó Á. (kapus). Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 2/5, ill. 0/3.

Gól ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.További hírek a haon-sportoldal kategóriából