Színre lépnek a tinédzserek

Az első középiskolás Ádámok és Évák a színházban
Az első középiskolás Ádámok és Évák a színházban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Saját előadásaikkal lépnek fel debreceni középiskolások a Csokonai Színházban szombaton. A teátrum 2011-ben indította el A mi színházunk nevű programot, melyet sokan Ádámok és Évák ünnepeként ismernek.

Idén az internetes zaklatás, a cyberbullying a színház által kiválasztott téma, amely mentén önállóan – illetve igény esetén színészsegítséggel – hozták létre rövid előadásaikat a tanulók. A probléma aggasztóan széleskörű, és mindenkit érint – legyen az diák, pedagógus, vagy szülő – aki használja a modern kor egyik legzseniálisabb, s egyben legijesztőbb találmányát, az internetet. Öt középiskolai csoport kezdte meg a felkészülést: a Tóth Árpád Gimnázium, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, az Abigél Többcélú Intézmény és a Péchy Mihály Építőipari Szakgimnázium.

Az ingyenesen látogatható gálaesten az előadásokat követően Gemza Melinda, a Csokonai Ifjúsági Program vezetője, valamint Bakota Árpád és Vranyecz Artúr színművészek tartanak szakmai értékelést, így nyújtva segítséget és visszajelzést a diákoknak.

HBN


Ádámok és Évák ünnepe:

Április 28-án (szombaton) 17 órától a Nagyszínpadon