Helyi közélet

2012.11.17. 14:52

Immár az NB I-ben játszanak a polgárőrök

Komádi - A polgárőrségről szóló új törvény olyan jogosítványokkal is felruházza a testület tagjait, amikkel eddig nem rendelkeztek, és ez esetenként gátja volt a még eredményesebb munkavégzésnek - tájékoztatta a Naplót Tóth Attila, a 4 ezer 200 tagot számláló Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke annak kapcsán, hogy a testület Komádiban rendezte a közgyűlését.

Komádi - A polgárőrségről szóló új törvény olyan jogosítványokkal is felruházza a testület tagjait, amikkel eddig nem rendelkeztek, és ez esetenként gátja volt a még eredményesebb munkavégzésnek - tájékoztatta a Naplót Tóth Attila, a 4 ezer 200 tagot számláló Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke annak kapcsán, hogy a testület Komádiban rendezte a közgyűlését.Az elnök szerint ez olyan minőségi változás, melynek révén a polgárőrség az NB II-ből felkerült az NB I-be, ahol persze ugyanúgy bizonyítania kell. Ehhez segítség, hogy a jövőben például a térfigyelő kamerák képeit már nemcsak rendőr, hanem polgárőr is nézheti.

Megtudtuk, hogy a közgyűlésen öt újabb település (Polgár, Berettyóújfalu, Berekböszörmény, Újléta és Komádi polgárőrei kaptak szolgálati gépkocsit, melyeket önkormányzati segítséggel sikerült nekik beszerezni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában