Szinkronkorcsolya-vb – Rajt csütörtökön, 26 csapat a Syma Csarnokban

Budapest – Huszonegy ország 26 csapata, köztük a magyar Team Passion mutatja be produkcióját a szinkronkorcsolyázás történetének második budapesti világbajnokságán, melynek csütörtöktől szombatig a Syma Csarnok ad otthont.

Indul a címvédő kanadai Nexxice, Svédország, Finnország, Oroszország, Kanada és az Egyesült Államok pedig két-két együttessel vesz részt a budapesti vb-n, amely csütörtök este – a szervezők tájékoztatása szerint – a látványos megnyitó ünnepséggel és sorsolással kezdődik.

Gulyás Erika, a Team Passion vezetőedzője azt mondta, a magyar korcsolyázók az elmúlt egy évben sokat fejlődtek, így a hazai vb-n az a céljuk, hogy a mezőny első felében végezzenek. A csapat felkészítésében szerepet vállalt a svédekkel hat vb-címet nyert Dohány Andrea, aki az északi ország együttesénél végzett munkájával párhuzamosan segítette ezúttal a magyar együttest.

A csütörtök esti sorsolásnál segédkezik majd Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, Kasó Orsolya, az Európa-bajnoki női vízilabda-válogatott játékosa, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó válogatott, a 2004-ben Budapesten Európa-bajnok Sebestyén Júlia műkorcsolyázó, valamint Tokaji Viktor volt válogatott jégkorongozó.

A megnyitón a The Biebers zenekar exkluzív mini koncertet ad, pénteken és szombaton pedig a versenyzésé lesz a főszerep. Az első napon 18 órától a rövidprogramokat futják a csapatok, a második napon pedig a kűröket mutatják be 15 órától.

– MTI –