Helyi közélet

2017.07.15. 09:23

Fotók: Kiállítás nyílt Szabó Magda tiszteletére

Debrecen – Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából A debreceni ajtók címmel nyílt fotókiállítás pénteken a Kölcsey Központban.

Debrecen – Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából A debreceni ajtók címmel nyílt fotókiállítás pénteken a Kölcsey Központban.

A műveket – melyeket A debreceni ajtók címmel az EKF Debrecen 2023 Programiroda és Debrecen önkormányzata által meghirdetett pályázat anyagából válogattak – május végén már bemutatták a Római Magyar Akadémián, s most augusztus 7-ig a Kölcsey körfolyosóján tekinthetők meg. – A Seres Géza és Varga Tamás fotóművészek által zsűrizett kiállítási anyag alkotásai Szabó Magda drámai sűrítettségű narratíváihoz hasonlóan önálló teret hoznak létre a néző számára, ajtót nyitnak egy másik világba – olvasható az ismertetőben.

A fotópályázat fődíját Gáti György nyerte el, míg Baloghné dr. Kovács Matild, Hupján Attila, Rékasi Attila és Szilágyi Lenke különdíjban részesült. A nyertesek 200 ezer forint összértékű pénzjutalmat is átvehettek a megnyitón – derült ki a programiroda közleményéből.

HBN

Fotó: Molnár Péter

A tárlat augusztus 7-ig tekinthető meg a Kölcsey körfolyosóján.

HBN


A kiállító művészek

Baloghné dr. Kovács Matild, Kozák Albert, Gál András, Gáti György, Hupján Attila, Kocsis István Tamás, Milos József, Rékasi Attila, Süli István, Szilágyi Lenke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában