Színházi esttel indult a Városnapi hét Hajdúdorogon

Színházi esttel indult a Városnapi hét Hajdúdorogon
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – A város napját minden évben a június nyolcadikához közel eső hétvégén tartják Hajdúdorogon. X. Pius pápa 1912. június 8-án Christifideles graeci kezdetű bullájában emelte püspöki rangra a várost, így ehhez köthető a város napja.

A színházkedvelő közönséget Csige Tamás polgármester köszöntette, aki beszédében kiemelte: az egész hetes rendezvény célja, hogy a település lakossága ráhangolódjon arra a napra, melyre a város ünnepként tekint. Örömünkre szolgál az is, hogy a környező települések lakosai is szívesen látogatnak el mind a kulturális, mind a szórakoztató programokra – tette hozzá.

Az érdeklődők a Mandala Dalszínház előadásában Rejtő Jenő válogatott műveinek átiratát tekintették meg Rejtősködők címmel. A rendkívül szórakoztató zenés kabaréból kiderült, hogy micsoda kalamajkát tud okozni egy halottnak hitt férj felbukkanása, s hogy milyen is egy újonc légiós első találkozása az őrsparancsnokkal. A kellemes, humorral fűszerezett előadást a közönség vastapssal jutalmazta, így a XXI. Városnapi hetek méltó nyitánynak bizonyult a színházi est.

HBN-MA
hirdetés