Színházak éjszakája – Csokonai-történetek Debrecenben

Debrecen, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) – A Csokonai-történetek című jubileumi rendezvénysorozatának első találkozóját szeptember 19-én, a színházak éjszakáján rendezi meg a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház – jelezte a színház sajtóreferense az MTI-nek.

Vajland Judit emlékeztetett rá: 1865. október 7-én tartották Debrecen kőszínházának ünnepélyes megnyitóját. A százötven éve történt jeles eseményről a Csokonai Színház ünnepi programsorozattal emlékezik meg a 2015/16-os évadban.

Csokonai-történetek címmel rendszeres találkozásokra kerül sor olyan művészekkel, akiknek élete vagy pályája szorosan kapcsolódik a színházhoz, és emlékeiket szívesen megosztják az érdeklődő közönséggel – ismertette a sajtóreferens, megjegyezve, hogy az ünnepi találkozások házigazdája a Csokonai Színház igazgatója és színművésze, Ráckevei Anna és Csikos Sándor színművész-rendező.

Hozzátette: a sorozat első alkalma különösen kedves a Csokonai Színház számára, hiszen a szeptemberi kötetlen beszélgetés egyúttal a 80. évét betöltő Miske László születésnapi köszöntése is.

A nézők a Csokonai Színház társulati tagjain és énekkarán kívül találkozhatnak Miske László nagyváradi éveinek legkedvesebb színészkollégáival, a Hajdú Táncegyüttes táncosaival, valamint az ünnepelt tanítványaival a Debreceni Egyetem zeneművészeti karáról.

A műsorban népszerű dalokat hallhat a közönség, a születésnapos számára meghatározó jelentőségű versek és drámai részletek hangzanak el, a dicső múltat pedig fényképeken és archív mozgóképeken is megidézi a rendező, Mispál Attila – ismertette Vajland Judit.

– MTI –