koronavírus

2020.04.23. 18:48

Több helyen is varrnak maszkokat Hajdúhadházon

A Hajdúhadházi Család- és Gyermekjóléti Központban is készítik a maszkokat.

Fotó: Kádár Kata

Az intézmény munkatársai a napi családsegítői, családgondozói feladataik mellett készítik azokat. A maszkvarrást a településen az önként segítő lakosok kezdték március közepén. Az idő előrehaladtával azonban egyre nagyobb méretet kezdett ölteni a kezdeményezés.

Fotó: Kádár Kata

A Hajdúhadházi Városi Óvoda munkatársai mellett a családsegítőben dolgozók is készítenek mosható, többször használható és fertőtleníthető vászonmaszkokat. Legelőször a 65. életévüket betöltött hadházi lakosok kapták meg a védőfelszerelést, amit város önkormányzata a Hajdúhadházi Polgárőr Egyesület polgárőreivel juttatott el. A 65 év felettiek azok, akik a kialakult járványügyi helyzetben nagyobb veszélynek vannak kitéve. A munka azonban folytatódik, mert a cél az, hogy Hajdúhadházon minél több háztartásba eljusson a maszk. A napokban kapják meg a 45. és 65. életév közötti lakosok a maszkokat.

Kádár Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában