Sport

2016.06.30. 09:54

Vízilabda ob I: minden marad, ahogy van, a döntő után sorsolnak

Debrecen - A 2016/17-es szezonban is két nyolcas csoportban folynak majd a küzdelmek az OB I-ben.

Debrecen - A 2016/17-es szezonban is két nyolcas csoportban folynak majd a küzdelmek az OB I-ben.

A következő idényben is 16 csapatos lesz az élvonalbeli férfi vízilabdabajnokság – döntötte el legutóbbi elnökségi ülésén a Magyar Vízilabda Szövetség.

Az OB I/B-t megnyerő UVSE nem indulhat az első osztályban, míg a második Neptun VSC nem kívánt élni a feljutás lehetőségével, így a Szolnok, az Eger, az OSC, a Ferencváros, a BVSC, a Szeged, a Vasas, a Honvéd, a Debrecen, a Miskolc, a Kaposvár, a Szentes, az UVSE, a Pécs, a Tatabánya és a KSI alkotja majd a mezőnyt, vagyis nem változik az összetétel az előző kiíráshoz képest.

A riói olimpia döntője után két nappal, augusztus 22-én 11 órától sorsolnak majd a szövetség székházában. A tervek szerint az alapszakaszt 2016. szeptember 27. és 2017. február 22. között bonyolítják le.

A küzdelemsorozat első részében a két csoport tagjai oda-vissza játszanak egymással (14 meccs együttesenként), ezután a középszakaszban a két csoport 1-4. és 5-8. helyezettjei játszanak egymással két-két találkozót. Végül pedig a rájátszás I. és a rájátszás II. szakasza során dőlnek el végleg a helyezések.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!