Színes programokkal ünnepelhetjük Európát Debrecenben

Akt.:
Színes programokkal ünnepelhetjük Európát Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Idén is érdemes kilátogatni a cívisvárosi Európa-napra, ahol kvízekkel és játékokkal várják az érdeklődőket, sőt, egy igen értékes nyeremény is gazdára találhat.

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat április 29. és május 17. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat. Debrecenben május 8-án vehetünk részt az összejövetelen a Discimus Üzleti Iskola mellett, a Tessedik Sámuel utca 1. szám alatt.

Milyen lesz az idén hatvan éves európai integráció jövője? Miként ad új lendületet a foglalkoztatásnak, a növekedésnek és a beruházásnak az Európai Unió? Hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához? Milyen lehetőségeket kínál az idén 30 éves ERASMUS + program? Többek között ezekre a kérdésekre ad majd választ az Európa-napi rendezvény.

Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett az Európa-napokon a Europe Direct irodák munkatársai adnak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról, vagy az Unió céljairól.

A programot idén is kvízekkel, játékokkal színesítik a szervezők, az Európa-totót helyesen kitöltők között pedig egy 4 napos, 2 személyes máltai utazást sorsolunk ki.

Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. A francia külügyminiszter ebben olyan politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely elképzelhetetlenné teszi a kontinens országai közötti háborút. Ez a nyilatkozat vezetett az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es római szerződések aláírásához, így a mai Európai Unió megszületéséhez is. Az évfordulót az EU 28 tagállamában, valamint a világszerte megtalálható európai külképviseleteken is Európa-napként, az európai béke és egység napjaként ünneplik.

– Brightly Kommunikációs Ügynökség –