Szimpatizálnak a mostani kormánnyal, de nem voksolnak

Akt.:
Szimpatizálnak a mostani kormánnyal, de nem voksolnak
© Fotó: Kovács Péter
Hajdúszovát – A csendesen hullámzó víztükrön meg-megcsillan a napfény, már zöldellnek a fűzfavesszők, családok és baráti társaságok múlatják az időt a langymeleg tavaszi időben a Hajdúszovát határában lévő horgásztó partján. Itt tényleg nyoma sincs a politikának, a választásnak – gondolhatnánk. Ám a horgászokkal szóba elegyedve megváltozik a véleményünk.

– Innen, Szovátról jöttem ki a családommal horgászni, pihenni, sétálgatni. Ha hazaértünk, este még megyünk választani. Fontos, hogy ott legyünk, hátha jobb lesz ezután – mondja egy középkorú férfi.

horgaszto2Fotó: Kovács Péter

Kicsit távolabb a kolozsvári Foszta családdal találkoztunk. Bár ők maguk magyar állampolgárok is, nem éltek a választás lehetőségével. Egyöntetűen állítják:

Ide nem fizetünk adót, ezért nem veszünk részt a választásban. Bár szimpatizálunk a mostani kormánnyal, és nagyon tetszik nekünk az, ahogyan kiáll az ország és a magyarság érdekében.”

horgaszto3Fotó: Kovács Péter

Molnár Péter, Molnárné Vencsellei Noémi, Pálóczi Angéla és Majoros Tamás Nyíradonyból ruccantak át egy egész napos pihenésre. Mégpedig választás helyett. Mondják, a reggeltől estig tartó horgászat mindenképpen jobb programnak ígérkezik.

KZS