Helyi közélet

2012.11.19. 13:25

Új Szociális ellátó központ épült Körösszakálban

Lassan befejeződik Körösszakálban a település központjában a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása által az Új Magyarország fejlesztési Tervének keretében mintegy százmillió forint (99.999.850.-Ft.) értékben Alapszolgáltatási Központ intézményeinek kialakítása.

Lassan befejeződik Körösszakálban a település központjában a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása által az Új Magyarország fejlesztési Tervének keretében mintegy százmillió forint (99.999.850.-Ft.) értékben Alapszolgáltatási Központ intézményeinek kialakítása.A két létesítmény egy helyszínen két egymás mellett lévő épületegyüttest foglal magába. Ezek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az eddig igen mostoha körülmények között lévő szociális szolgáltatásokat a településen élő idős nők és férfiak és a gyermekek számára egyaránt magasabb színvonalon elláthassák a településen.

Irimi Barbara Körösszakál település menedzsere – lapunknak elmondta, hogy e létesítményekre nagy szükség van a községben, mert igen magas azoknak az idős embereknek a száma, akik a családsegítés, házi segítségnyújtás, nappali ellátást igénybe veszik.

Növekszik a hátrányos helyzetű családok száma, akiknek gyermekei a gyermekjóléti szolgálat segítségét, valamint a napközi otthoni ellátást igénylik.

Most, hogy megépül ez a két létesítmény, mindezek a szolgáltatások ezután korszerű körülmények között, képzett szakemberek segítségével fog történni Körösszakál településen.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában