Szilveszterek a kistérségben

Szilveszterek a kistérségben
Taktaharkányban, Mezőzomboron, Sóstófalván és Szerencsen járt szilveszter éjjel kollégánk, hogy beszámolhassunk az ottani bulikról is.

Első állomásunk Taktaharkányban volt, ahol a helyi mazsorettek már negyedik éve szerveznek bulit az év utolsó éjszakáján. Az elmondások szerint igen nagy itt az összetartás a fiatalok és a szülők között, a belépő díjak fedezik a vacsora költségét, az éjfélkor tombolán nyerhető ajándéktárgyakat pedig felajánlják.

A hangulat már a kora esti órákban kiválóra sikeredett, mint ahogy Mezőzomboron is. Itt a néhány éve felavatott polgármesteri hivatal ebédlője várta a mulatozni vágyókat és el kell mondani, több százan bokáztak a kiváló zenére, nem csak helyiek, de környező településekről érkezettek is. Koncz Ferenc országgyűlési képviselő mindkét helyszínt megtisztelte, családjával együtt.

Egyedi esetek 

Különlegesnek, mondhatni egyedinek számított a sóstófalvai buli. Az ország számos helyéről, de Szlovákiából és Németországból is érkeztek motorosok az óév búcsúztató banzájra. A nosztalgikus –és kemény rockot is képviselő Blues Company zenéje megmozgatta a kétkerekű járgányok szerelmeseit.

Mint azt Sztrakon Béla polgármester elmondta, a közeljövőben cégbíróság által bejegyzett motoros klub kezdi meg működését a településen. Szerencsen köztéri koccintásra invitálta a lakosságot a városvezetés, ami ugyancsak nem túlzottan szokványos, legalábbis pátrián belül. Rónavölgyi Endréné polgármester éjfélkor mondta el újévi köszöntőjét, majd pazar tűzijátéknak örülhetett a nagyérdemű.

Serfőző László