Szilágyi 6. a serdülő OB-n!

Szilágyi 6. a serdülő OB-n!
Az évad utolsó minősítői versenyére került sor a hétvégén Budapesten. A Serdülők (1995) Országos Bajnokságán rekordszámú mezőny gyűlt össze. A Debreceni Kardvívó SE-Griff versenyzői közül Szilágyi Viktória kiemeltként jutott tovább a csoportból, míg Horváth Fanninak a 16 közé jutásért kellett vívnia. Vatai Eszternek nem sikerült továbbjutnia a csoportból.

Szilágyi a döntőbe jutásért az újpesti Csutorkával vívott és kisebb sérülése ellenére, meggyőző vívással egy nagyon szoros asszóban 15-13-ra nyert. A legjobb nyolc között végül a 6. helyen végzett miután ugyanilyen arányban kikapott a kárpátis Drajkótól.
A másnapi csapatversenyen elmaradt a bravúr és a Horváth-Szilágyi-Vatai E. alkotta Debreceni alakulat 45-42-re kapott ki a Nagykanizsától. Az alsó ágon az esélyeknek megefelelően nyerni tudott és végül az 5. helyen végzett.

Edzői szemmel: Mind a három lány jól teljesített a hétvégén. Szilágyi Viki térdsérülése ellenére is jól vívott és egész éves kiegyensúlyozott teljesítményét sikerült megkoronáznia a 6. helyével. A csapat iis jól vívtak a lányok, de a bravúr ezúttal elmaradt. Vatai Eszter a csapatküzdelmek során a Vidék OB-hez hasonlóan megint magabiztosan, jól vívott. Habár az alsó ágra kerültek a lányok,a soproniak 45-24-es legyőzésével bizonyítani tudták, hogy a négy között is megállnák a helyüket.
Gratulálok az eredményekhez!

179 – Szilágyi Viktória
180 – Szilágyi mesterével, Dávid Lászlóval

Serdülő OB Női Kard Egyéni:
6. Szilágyi Viktória
Serdülő OB Női Kard Csapat:
5. Debreceni Kardvívó SE – Griff