Szijjártó Péter: Lesz adócsökkentés!

A gazdasági tényfeltáró bizottság jelentésétől függetlenül lesz adócsökkentés – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter nem kívánta kommentálni Kósa Lajos Fidesz alelnök csütörtöki beszédét, amelyben közvetlenül fenyegető államcsődről és “bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok” felfüggesztéséről beszélt, ám az államcsődről tett kijelentéseket nem tartotta túlzónak. A Varga Mihály vezette bizottság jelentése után – amelyet néhány napon belül megismernek – 72 órán belül elkészül a kormány gazdasági akcióterve – mondta Szijjártó Péter.

A szóvivő szerint kellő társadalmi felhatalmazással bírnak ahhoz, hogy egyszerre teremtsék meg a rövid távon szükséges gazdasági egyensúlyt és a hosszú távú versenyképesség feltételeit. A kormányfő szóvivője a jelentés tartalmának ismerete nélkül nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Szijjártó Péter ugyan nem találta túlzónak Kósa Lajos csütörtöki szavait, ám hozzátette: a kormány készen áll arra, hogy elkerülje Görögország sorsát. A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett rá, hogy Gyurcsány Ferenc két évvel ezelőtt beszélt az államcsődről, és büszke volt arra, hogy azt az IMF hitel segítségével sikerült elkerülni. A szóvivő szerint Görögországban már eljött az igazság pillanata, Magyarország azonban még ez előtt áll.

– Független Hírügynökség –