Szigethalmi verekedés – Az MTK elutasítja a “gyalázatos cigányozást”

Budapest, 2013. január 4., péntek (MTI) – A Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) elnöksége és “az egész MTK sportcsalád elfogadhatatlannak tartja és felháborodással, valamint szomorúsággal teli szívvel elutasítja” azokat a kijelentéseket, amelyek az MTK fiatal sportolójának tragédiájával kapcsolatban gyűlölködő, rasszista nézeteket fogalmaznak meg – írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Deutsch Tamás elnök.

Az MTK vezetője, európai uniós parlamenti képviselő leszögezte: az MTK mindenkor elítélte és elítéli a gyűlölködés és gyűlöletkeltés minden formáját.

Az MTK nevében Deutsch Tamás megköszönte az együttérzést. Hozzátette: “ugyanakkor szégyellje magát mindenki, aki egy 17 éves sportoló életveszélyes sebesülése kapcsán nem az együttérzés, hanem a gyalázatos cigányozás hangján szólalt meg”.

Január elsején hajnalban egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört tömegverekedésben késelés történt. A fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba két fiatalt szállítottak szúrt sebekkel: a szigetszentmiklósi sportklub 19 éves birkózóját és az MTK 17 éves ökölvívóját.

Az ügyben csütörtökön előzetes letartóztatásba helyeztek egy a bűncselekménnyel gyanúsított 17 éves fiatalt. További támadót vagy támadókat még keres a rendőrség.

Az eset után több internetes fórumon is utaltak az elkövető származására. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a bűncselekménnyel kapcsolatban csütörtökön meghirdetett sajtótájékoztatóján, pénteken azt mondta: a párt szerint a szigethalmi késelés tulajdonképpen lincselési kísérlet volt, ami a “cigányterror legtipikusabb és legaljasabb” esete.

MTI