Őszi napok a nyíradonyi óvodában

Őszi napok a nyíradonyi óvodában
A nyíradonyi Szivárvány Óvoda nevelőtestülete “Őszi napok az óvodában” címmel projektet szervezett az innováció jegyében.-adta hírül Blascsák Kata, helyi tudósító

Az elmúlt hetekben a gyerekek őszi terméseket, gyümölcsöket gyűjtöttek, melyeket később foglalkozásokon, vizuális tevékenységeken használtak fel. Minden csoport lelkesen tevékenykedett almát szüreteltek, szőlőt préseltek. Célsétákat tettek a helyi zöldségüzletekben és veteményesekben.

Tárlat és műsor

A projektzárására a napokban került sor, amelyen az előző hetekben készült munkákból, alkotásokból tárlatot szerveztek. A gyerekek és nevelőik őszi mondókákkal, versekkel készültek. Az óvoda folyosóin rögtönzött alkotóműhelyekben a szülők gyermekeikkel együtt tevékenykedhettek. Műsort adott a helyi néptánc együttes leánykara, táncház és Pávakör. A nap folyamán a vendéglátás sem maradt el, a Hétszínvirág csoport a frissen szedett almából lepényt sütött,illetve a nyíradonyiak egyik kedvencével, lepcsánkával kínálták a projektzáró rendezvényre érkezett vendégeket és gyerekeiket.