Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.13. 15:05

Tornádó Hadművelet Kelet-Magyarországon

<p>Tornádó Hadművelet elnevezéssel indul ellenőrzéssorozat március hónapban a keleti határszakaszon.</p>

A Vám- és Pénzügyőrség, a Rendőrség és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata együttműködésével zajló fokozott ellenőrzés célja a jövedéki termékek illegális importjának, az embercsempészetnek és a korrupciós jellegű bűncselekményeknek a felderítése, visszaszorítása.

A Magyar Köztársaság schengeni övezethez történt csatlakozását követően érezhetően felerősödött az ún. „zöldhatáron” – vízen és szárazföldön egyaránt - történő illegális cigarettabehozatal és embercsempészet, amelyeket általában szervezetszerűen követnek el. A tapasztalatok szerint a „zöldhatáron” lezajló csempészet keretében nagyobb mennyiségű árut próbálnak meg bejuttatni az országba.

A több szerv együttműködésében megvalósuló akciósorozat célja ezért elsősorban a „zöldhatár” megerősítése, illetve a szervezett bűnözés megelőzése, visszaszorítása. A jogellenes cselekmények megakadályozása érdekében a társszervekkel közösen mobil ellenőrzésekre, akciókra kerül sor március hónaptól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!