Visszaélt a sámsoni férfi a kislányok ragaszkodásával

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – A két család rendszeresen összejárt, ezt használta ki a vádlott.

Halmazati büntetésként öt év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a vádlottat, aki hónapokon át zaklatott szexuálisan egy 13 és egy 8 éves kislányt Hajdúsámsonban – tájékoztatott Tatár Tímea szóvivő. F. Róbert Ádám már korábban is volt büntetve szexuális bűncselekmény miatt. Az ítélet nem jogerős.

A Debreceni Törvényszék elfogadta a vádirati tényállást. A férfi nejével egy hajdúsámsoni tanyán élt, ahol gyakran megfordult a nő testvére gyermekeivel. A kicsik ragaszkodtak nagynénjükhöz és vádlotthoz egyaránt. Többek között ezzel élt vissza 2014-2015-ben F. Róbert Ádám.

A két lány A velük történtekről még egymás között sem beszélt, mígnem a nagyobb, 13 éves látott a hasonló hírt a tévében. Ezt követően számolt be az átéltekről anyjának. Volt, amikor F. Róbert Ádám mellé ülve kezdte őt intim testrészei közelében simogatni. Később egy bújócskázást használt ki erre. Egy másik alkalommal a 8 éves gyermeket kísérte ki éjjel a vécére, majd amikor a kislány kijött onnan, letolt nadrággal várta. Balláné Szentpáli Edit bíró indoklásában elmondta: egyértelműen a kiskorú sértettek szavahihetősége volt a bizonyítás kulcsa. A nagyobbik lány vallomása összhangban volt a nyomozati szakban tett nyilatkozatával. A bíró úgy fogalmazott, egy 13 éves lány tud különbséget tenni a szeretetteljes és a szexuális indíttatású érintés között. A lány maradandó traumát szenvedett: kiváló tanuló tanulmányi eredményei leromlottak, dadogni kezdett.

HBN