Szexuális erőszak Debrecenben: öt évet kapott a nevelőapa

Akt.:
Szexuális erőszak Debrecenben: öt évet kapott a nevelőapa
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Jogerősen 5 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki nevelt lánya nemi szervét simogatta, illetve bántalmazta élettársát. K. Lajos a bíróság határozata szerint legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi és élettársa egy debreceni lakótelepen éltek négy gyermeket nevelve (kettőt-kettőt hoztak a kapcsolatba). Ugyanakkor K. Lajos egyik lánya, mivel nem bírta elviselni az apja és nevelőanyja folytonos italozását, veszekedéseit, visszaköltözött az édesanyjához.

2016 augusztusában az egyik gyermek többször is arra ébredt, hogy nevelőapja az ágya szélén ül és ő nemi szervét simogatja. Amikor arra kérte, hogy hagyja abba, a férfi megfenyegette: ha kiabálni mer, többé nem mehet le a játszótérre. Ám amikor K. Lajos másnap újra próbálkozott, a kislány rákiáltott. Az asszony számon kérésére (miért beszél így nevelőapjával), a gyerek sírva számolt be a történtekről. A nő kérdéseire a vádlott előbb tagadásba menekült, majd azzal támadt vissza, hogy ha feljelentik, a szabadulását követően mindkettejüket megveri. Amikor aztán a nő lement a gyerekkel a játszótérre, a férfi ököllel többször élettársa arcába sújtott.

HBN