Szeretettározó – a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak gyűjt a debreceni egyetemi gyülekezet

Szeretettározó – a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak gyűjt a debreceni egyetemi gyülekezet
Szeretettározót épített a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet. A vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére a Debreceni Egyetem aulájában egy kiállítással egybekötött adománygyűjtő akciót szerveztek.

Megépítették ugyanis a kolontári tározó arányosan kicsinyített mását, amelybe pénzbeli adományokat várnak, hogy a rászorulóknak segíthessenek. Ez a terepasztalszerű elhelyezés alkalmat teremt az érdeklődőknek, hogy megtekintsék, hogyan néz ki egy ilyen tározó, és adományaikkal segíthetnek a rászorultakon. A tározó mellett fotókiállítást is láthatnak az adakozók, képeken mutatják be a katasztrófa pusztítását.

Várják az adományokat

A kolontári tározó agyagból épített mása, valamint a fotók október 18 és 21-e között láthatóak a Debreceni Egyetemi főépületében. Ez idő alatt 9 és 18 óra között várják az adományokat. Az akció utáni időszakban az Alfa és Omega Kávézóban (Egyetemi Templom alagsora) lesz felállítva a tározó.

A kezdeményezéshez csatlakozott a római katolikus, a görög katolikus és az evangélikus egyetemi gyülekezet valamint a Debreceni Egyetem is.

Az elmúlt hetekben bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa Magyarország elmúlt évtizedeinek legjelentősebb környezeti katasztrófája, amely felbecsülhetetlen emberi, anyagi és környezeti károkat okozott. A vörösiszap sújtotta területeken élőknek az adományt a Magyar Református Szeretetszolgálat juttatja el.

További információ a www.egyetemigyulekezet.hu oldalon és a Facebook Szeretettározó eseményén.

Kattintson a videóért!