“Szereteeeeem” – kiabálják nyilvánosan a japán férfiak

“Szereteeeeem” – kiabálják nyilvánosan a japán férfiak
A japán kultúrát visszafogottnak ismerjük, amibe nehezen fér bele az, hogy a egy férfi kiálljon a nyilvánosság elé és elüvöltse, hogy mennyire imádja a feleségét.

5 éve alakult meg Japánban az “Hűséges Férjek Szervezete” és megszervezték a Szeresd a feleséged napot, amit mindig január 31-én tartanak. Az ünnep lényege, hogy egy parkban felállított színpadra bármelyik férj felmehet és hálád adhat asszonyának a gyerekekért vagy a házi kosztért.

Volt olyan is, aki bocsánatot kért, hogy az évek alatt elhízott és már nem biztos, hogy kívánatos. De hozzátette, hogy ez a finom ételek miatt van, amiket a drága felesége főz.

További vallomások és hálák: “Magasabbra tudok repülni, mert velem vagy! Kérlek mindig legyél mellettem”, “Ma este nagyon megölelgetlek, köszönöm, hogy szeretsz”.

Egy 33 éves feleség azt mondta a férje előadása után, hogy nagyon férfiasnak találta a színpadon. Emlékeztette őt a régi macsó személyiségére, ami sajnos már nem mindig érezhető 8 év házasság után. Az esemény azzal fejeződött be, hogy a résztvevők egyszerre kiabálták, hogy “SZERETLEK“.