Szerénység, akarás, tökéletesség-igény

Szerénység, akarás, tökéletesség-igény
© Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – Horváth Tamás fotóművész kiállításával nyitott a városnapi programsorozat.

A város egyik szép pillanatához, a városnap nyitányához kötődött a helyi Horváth Tamás fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja „Klasszikus, de kortárs” című kiállítása csütörtökön. A művelődési házban látható fekete-fehér képek közül többet már biztosan láthatott a közönség – a Napló hasábjain, illetve portálunkon is-, ugyanis a fiatalember Böszörmény fotógalériáját gyarapítja, a település történéseit dokumentálja.

Városi pillanatok

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere úgy mondta, hogy Tamás képei, bár jórészt dokumentumfotók, azon jócskán túlmutatnak, mert úgy tudja ábrázolni a város pillanatait, épületeit, hogy azok nem a hétköznap megszokott valójukban tárulnak a szemünk elé.

Horváth Tamás nem fotósnak készült, sőt eleinte édesapjához és testvéréhez hasonlóan a sportban jeleskedett, de rendkívüli elszántsággal fogott bele a fotózásba, és neki volt igaza – fogalmazott a tárlatot méltató dr. Varga Gyula főiskolai tanár. Keveset tud fotóművészként alkotni, saját tárlatára is egy másik eseményről érkezett, ahol ő fotózott, de a napi munkájában is a tökéletes ábrázolásra törekszik – jelentse az akár a Hajdúsági Tükör című folyóirat, vagy egy hajdúsági szakácskönyv képeit – folytatta. Varga Gyula felhívta a figyelmet a képek kontúrjaira, azok horizontjára, melyek jellegzetesek Tamás fotóin: akár a kapufán mászó, vagy a kapualjban sétáló kisgyerek, a pródi falunapon ünneplők, vagy a halottak napján megemlékezők ábrázolásakor.

HBN-BB