„Szerencsére a takarítással megoldódik ez a problémám”

„Szerencsére a takarítással megoldódik ez a problémám”
© Fotó: Pixabay
Debrecen – „Milyen praktikákkal védekezik az allergia ellen?” – tettük fel a kérdést olvasóinknak. Lássuk, mit válaszoltak.

Berke Tivadarné, nyugdíjas

berke_tivadarne-1

Szerencsére én nem vagyok allergiás, viszont a családunkban az unokám az. Annak érdekében tehát, hogy ne jöjjön ki rajta az allergia, gyógyszert kell szednie neki is.

Blezsán György, tanuló

blezsan_gyorgy-1

Ha észreveszem magamon, akkor a porra vagyok inkább allergiás, folyamatosan folyik az orrom. Szerencsére a takarítással megoldódik ez a problémám.

Fehér András, oktató

feher_andras-1

Régebben jobban érintett az allergia, mára ez már szinte eltűnt. Főleg a porra vagyok érzékeny, de erre a sűrűbb takarítás nyújt megoldást számomra.

Balczó Péter, operaénekes

balczo_peter-1

A parlagfűre szoktam allergiás lenni, augusztus vége felé. Amit ajánlok, az a sószoba, a tengervizes orrspray és végszükség esetén a gyógyszer.

HBN|Fotók: Derencsényi István


Allergiaszezon
Miskolc - Jelenleg az idei allergiaszezon közepén járunk, de most jön a csúcsidő. Magyarországon jelenleg mintegy kétmillióan szenvednek a pollenallergiától. Dr. Asztalos Ágnestől, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya főosztályvezetőjétől megtudtuk, a napokban megjelent tér...

Ha kell, légi felderítést is végeznek (képünk egy ilyen alkalommal készült tavaly nyáron, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében)
Hajdú-Bihar - Az idén – a nyárias tavasz hatásai miatt – a megszokotthoz képest korábban kellett kezdeni a védekezést. A földhasználóknak idén is június 30-ig kellett megakadályozniuk ingatlanjukon a parlagfű virágbimbójának kialakulását – és ezt az állapotot kötelező folyamatosan fenntartani. ...

A légi felderítések eredményesek
Nyíregyháza - A parlagfű-allergiások folyamatosan szenvednek a kellemetlen tünetektől. Míg egyesek latin neve után ambróziának, az istenek eledelének tartják, mások az egyik legkártékonyabb gyomnövénynek mondják a parlagfüvet. Mellettük áll a sok százezer allergiás, akik a két héttel korábban jöt...