Szerelőket képeznek a vadonatúj csarnokban

Első körben huszonhárman részesülnek képzésben
Első körben huszonhárman részesülnek képzésben - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Megkezdődött a gyakorlati oktatás az Inter Traction Electrics Kft. debreceni Oktatási, Fejlesztési Központjában és Kísérleti Üzemében január 31-én. Az év végén bemutatott épületben kezdetben huszonhárom szakgimnazista tanulhat, és rövidesen beindulhat a Debreceni Egyetemmel karöltve a duális mérnökképzés is a telephelyen.

Röviddel azután, hogy az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. 2017 végén ünnepélyes keretek között felavatta a debreceni Oktatási, Fejlesztési Központját és Kísérleti Üzemét, január 31-én megkezdődött a gyakorlati képzés a telephelyen. Első körben a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumának felnőttképzésében részt vevő diákok foglalhatták el az új csarnokban kialakított tantermek székeit.

Háromszor hat héten át, hét-nyolc fős csoportokban érkeznek a gépjárműszerelő-tanulók, s összesen huszonhárman kapnak itt gyakorlati oktatást tavasszal, akik közvetlenül az autószerelő mesterektől sajátíthatják el a szakmát.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy megérkezett az első csoport hozzánk, fontos mérföldkő ez számunkra, ugyanis nagy fantáziát látunk a Debreceni Szakképzési Centrummal kötött együttműködésben, mivel az elkövetkezendő időszakban jelentős bővülés előtt áll vállalatunk.

A debreceni fejlesztések első fázisa 250–300 új munkahelyet teremt, a következő fejlesztési és beruházási szakasz 2018-ban indul, s 800 szabad pozíciót biztosít a cívisvárosban”

– mondta el Nagy Miklós, az ITK Holding Zrt. humánpolitikai, jogi és igazgatási vezérigazgató-helyettese.

Duális oktatásban is

– A gyakorlati képzést közösen alakították ki az intézménnyel, így a fiatalok minden esetben az iskola által megadott tematikához illeszkedően szerezhetnek kézzel fogható tapasztalatot kollégáink mellett – tette hozzá.

Nagy Miklós arról is beszámolt, hogy a szakképzés mellett technikusi képzést is indít rövid időn belül a vállalat, s már egyeztetést folytatnak a Debreceni Egyetemmel is, ahol egy-két hónapon belül megkezdődhet az együttműködés a mérnökhallgatók duális oktatásában is. Ezzel párhuzamosan pedig nagy figyelmet fordítanak a humán­erőforrás minőségi bővítésére is.

A szakoktatás megkezdése mellett az Inter Traction Electrics Kft. elkezdte felkészíteni az üzemet a sorozatgyártásra, amely során a beszállítókat minősíti a cég, és a spanyolországi alvázgyárral is egyeztet a vállalat.

HBN


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Minden feltétel adott ahhoz, hogy az idős magyar buszokat újakra cseréljék. – A legerősebb bizonyíték arra, hogy Debrecen valóban az ország legjobb befektetési helyszíne, az, hogy az elmúlt három évben több mint 200 milliárdnyi működő tőke áramlott a helyi gazdaságba (beleértve a kkv-s...