Szerelmem, Amerika!

Akt.:
Szerelmem, Amerika!
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Dombi Tibi idén is télen „nyaralt”, és most is az Egyesült Államokban.

Ez év decemberében már ötödször – sőt, ha az 1996-os atlantai olimpiát is idevesszük, akkor hatodjára – vágott neki a tengerentúlnak a DVSC korábbi népszerű futballistája, Dombi Tibor. A jelenleg a DVSC-DEAC játékos-edzőjeként tevékenykedő sportember ezúttal az Államok északi részét járta meg.

442 méter magasan

– Chicagóban indult a túra, mondanom sem kell, ezúttal is sportesemények köré építettük a programot – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak „Kicsi”, aki egykori játékostársával, Madar Csabával és egy New Yorkban élő barátjukkal vágott neki az útnak. – Ott kimentünk a Chicago Bears–San Francisco 49-ers NFL-meccsre, majd megnéztük kedven kosárcsapatomnak, a Chicago Bullsnak a soros összecsapását. Természetesen elmentünk a bálvány, Michael Jordan házához illetve beültünk a legendás kosaras éttermébe is. De nem hagyhattuk ki Al Capone szülőházát és a 442 méter magas Sears Towert sem, amely 1979 és 1998 között a világ legmagasabb épülete volt, míg az ázsiaiak rá nem trónfoltak erre – mondta Dombi.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A brigád Indianapolisban Michael Jackson első otthonát kereste föl, mivel azonban a helyiek és a 23 meccs óta veretlen Golden State Warriors mérkőzésére nem kaptak jegyet, a legyőzhetetlennek tartott kosárgárda egy másik derbijét tekintették meg, egyébként meg is szakadt azóta a sorozata a State-nek.

Detroitban a Red Wings hokicsapatért rajongó Dombi kiszurkolt egy 3–2-es hazai sikert a Montreal Canadians ellen, így teljes volt a boldogság. – A Green Bay–Dallas hokimeccsen viszont vártam, hogy mínusz húsz fok lesz a szabadtéri derbin, azonban sajnos ez elmaradt, helyette szakadt az eső. S hogy miért éppen Amerika? Gyerekkorom óta megvan ez a mániám, akkor még csak tévéből nézhettük az Újvilágot, úgy tűnt, esélyünk sincs rá, hogy valaha eljussunk oda. Egyszerűen kiapadhatatlannak tűnik az ország és nagyon szeretek odautazni, noha nem laknék ott hosszútávon, mert csak itt tudok élni.

HBN-TN