Szerelem a színpadon is

Détár Enikő
Détár Enikő - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Zenés kamaradarab sok humorral a Lovarda színpadán.

A Csodálatos vagy, Júlia című zenés darabbal folytatódik február 19-én 19 órától a Lovarda Pódium előadás-sorozat a Kassai úti rendezvényközpontban.

Kamaraszínházi, intim teret igénylő előadásokat szerepeltet műsorán a Spirit Színház, melyek közelről megérinthetik az emberek lelkét. A kis szereplőlétszámmal, kevés helyigénnyel bíró darabok a legtávolabbi hazai, illetve külföldi színpadokra is elutaztathatóak – ennek a szemléletnek köszönhetően láthatja a Csodálatos vagy, Júlia című darabot a debreceni közönség is. Valentin-napon mutatják be először a darabot Budapesten, a premiert pedig a debreceni előadás követi.

A William Somerset Maugham Színház című regényéből készült színpadi játék főhőse Júlia, akinek mindene a szereplés, de annyira, hogy képtelen abbahagyni és kilépni belőle. Még akkor is, amikor, hiába él kiegyensúlyozott házasságban, belehabarodik egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Sztárek Andrea rendező úgy fogalmazott, hogy egy középkorú nő egyszeri emberi tévedéséről szól a darab, ami tele van iróniával, humorral és a színház iránti feltétlen imádattal.

A főszerepet Détár Enikő alakítja, aki szerint minden nő életében eljön a pillanat, amikor szembe kell nézni az idő múlásával, ami egy ünnepelt színésznő számára talán még nehezebben megy. A darabban Júlia egy rövid életszakaszát mutatjuk be, melyben az ötvenes éveiben járó színésznő felfogása jelentősen megváltozik – fogalmazott Détár Enikő a darab kapcsán. Mindeközben olyan zenék színesítik az előadást, mint például Sinatra híres dala, a My way.

Jegyek elővételben a Lovardában, a Frei Caféban, a Földkörüli Utazás debreceni irodájában, az IBUSZ irodában, a Kölcsey Központban, a Libri Könyvesboltban, a Líra Könyv­áruházban, az OTP Travelnél, a Tourinformban vagy a Napló-székházban válthatók.

HBN-SzL