Szerek a spájzban

Szerek a spájzban
© Illusztráció: Getty Images
Régen azért ilyenek nem nagyon voltak. Mármint olyan esetekre gondolok, amilyenekről manapság egyre gyakrabban hallani: meztelenül őrjöngenek az utcán, rendőrt szednek szét kézzel és hasonlók – mindez persze tudatmódosító szerek befolyása alatt. Fábián György jegyzete.

Régen csak simán elkábultak, illetve, ahogy költőnk meg is énekelte, dohánnyal kevertek, bágyadtan hevertek – vagy legalábbis ilyesfajta kép élhetett a kábszeresekről azokban, akik az ő világukat a leginkább csak a hírekből ismerik.

Nem mintha régebben szebb és jobb lett volna drogosnak lenni. Illetve függő személy környezetében élni. (Nagy nemzeti tudatmódosító szerünkről, az alkoholról most az egyszerűség kedvéért még csak ne is beszéljünk…) Mindenesetre, kommandóst azért nem nagyon kellett hívni rájuk. De idővel ez is változik.

Mi, régi öregek, még fel sem fogtuk igazán a dizájnerdrogok és hatásuk jelentőségét, pedig e pancsolt, kutyult, papíron gyakran még nem is törvénytelen szerek már – mondhatni – itt vannak a spájzban. Sőt, egy nemrég ismertetett felmérés szerint mifelénk épp az ilyen kotyvalék szemetek a menőbbek, szemben a fővárossal, ott inkább „keményben” utaznak az ifik…

– Fábián György –


Földönfutóvá tette édesanyját a gáborjáni gyújtogató
Nem a drogossá vált fiún múlt, hogy nem lett nagyobb baj a házuk felgyújtásából. Riportunk a vasárnapi gáborjáni gyújtogatás helyszínéről.


Az alkohol és a dizájnerdrog a debreceni fiatalok mérge
Debrecen – Míg Budapesten inkább a kemény drogok, addig Debrecenben a dizájner kábítószerek a „menők”.


Megharagudott az édesanyjára, ezért felgyújtotta a házat a fiú
Hajdú-Bihar – A berettyóújfalui rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 18 éves fiút.