Szerdától szombatig a felnőtt bajnoki cím a tét Hévízen

Bernáth István
Bernáth István - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A 92. országos bokszbajnokságot rendezik Hévízen december 2-5. között. Hajdú-Bihar megyek két neves klubja, a DVSC és a HISE is 4-4 öklözőt nevezett a viadalra. Közülük néhányan nem csak éremért, hanem egyenesen az aranyért utaztak az ob-re, mások kapcsán bravúr lehet akár a dobogóra kerülés is.

Az első napon többen kesztyűt húznak közülük. A DVSC-s Takács József például kikapta a nagy visszatérő Káté Gyulát a 69 kilósok között. A 10-szeres rekordbajnok Káténál gyakorlatilag nem sorsolhattak volna nehezebb ellenfelet Takácsnak, aki gyakorlatilag csak erre a tornára reaktiválta ismét magát, amúgy már a civil életben bizonyít. Ugyancsak szerdán bokszol a HISE-s Ungvári István (49 kg), aki már éremért küzd, csakúgy, mint a hajdúsámsoni egyesület másik klasszisa, Varga Miklós (60 kg). Mindketten verhető ellenfelet kaptak, de ők egyébként is nagy célokkal vágtak neki a sorozatnak. A HISE 56 kilósa, Siroki János szintén a szerdai napon csap össze honvédos vetélytársával – itt még a 8 közé kerülés a tét.

Csütörtökön aztán elkezdheti reményteljes menetelését Bernáth István a szupernehézsúlyúak között, aki a bajnokság előtt szinte az utolsó pillanatokban igazolt a Hranek BC-től a Harangi Imre SE-be. A +91 kiló címvédőjétől elvárás, hogy továbbjusson szegedi ellenfelén: a legjobb 4 közé. Ugyancsak csütörtökön a DVSC-ből ringbe lép még Patai Sándor (49 kg), valamint Nagy Bence (91 kg) is. Az újonc Patainak nehéz dolga lehet kecskeméti riválisa ellen, az idei évben a Bocskai emlékversenyen ezüstérmet szerző Nagynak ugyanakkor illene továbblépnie a legjobb 4-be.

Csütörtökön a DVSC másodéves ifistája (a szabályok engedik az indulásukat a felnőttek között), a tavaly ifjúsági aranyérmes Kovács Dávid szintén bunyózik, méghozzá a legjobb 8 között. Ellenfele a vasasos Berna Dávid lesz.

– Koppányi Szabolcs –