Szerdán újra a BL-ben bizonyíthatnak a kézis lányok

Szerdán újra a BL-ben bizonyíthatnak a kézis lányok
Útra kelt a DVSC-Korvex csapata, mivel szerdán ismét Bajnokok Ligája-mérkőzést játszik a gárda.

Kézilabda. Katartikus élményként aposztrofálta a szombat esti DVSC-Korvex–Hypo Niederösterreich összecsapást Köstner Vilmos, a Loki edzője, aki kiemelte, fantasztikus élmény volt a Főnix Csarnokban, a páratlan hangulatot teremtő szurkolók előtt Bajnokok Ligája mérkőzést nyerni. A 22–21-es végeredmény jól tükrözi, mennyire izgalmas volt a végjáték, de ami a legfontosabb, 2 ponttal gazdagodtak a hajdúsági hölgyek a meccs végén.
 

A realitás talaján

 
– Álomszerűen kezdtünk, kiváló volt a védekezésünk és a támadások is jól sültek el. A félidőre hatgólos előnyre tettünk szert, ám a második félidő már nem úgy sikerült, mint az első játékrész. A szünet után visszaestünk, az osztrákok pedig feljavultak. Viszont ki kell emelnem, hogy a gárda meg tudott újulni. Ebben az idényben ez már az 5. olyan meccsünk volt, amikor a találkozó utolsó szakaszában fordítottuk a magunk javára a mérkőzést. Azt hiszem, ez egyértelműen mutatja a DVSC egységét és mentális erejét. Tudomásul kell venni, hogy a Lokinak vannak erényei és hibái, mindkettőből ízelítőt kaphattunk ezen a mérkőzésen – fogalmazott Köstner Vilmos, aki hozzátette, vannak, akik túl magasra teszik a lécet a csapattal szemben, s fanyalgásuknak a győzelem ellenére is hangot adtak. – Tavaly még álom volt számunkra egy Bajnokok Ligája szereplés, most viszont itt vagyunk és a legjobbak között bizonyíthatunk. Le kell szögezni, hogy nem mi vagyunk a csoport esélyesei, jelenleg az Itxako és a Lipcse is előttünk jár, számunkra a 3. hely megszerzése a reális cél. Ennek ellenére minden meccsen a lehető legjobb teljesítményt akarjuk nyújtani, s majd eldől, az mire elegendő.

Szoros menetrend

A szombati győzelmet nem sokáig ünnepelhették a hölgyek, hiszen vasárnap már regenerálóedzést vezetett számukra Köstner Vilmos, hétfőn reggel pedig elindultak a szerdai BL-összecsapás helyszínére, Lipcsébe. – Amikor bejutottunk a BL-be, tudtuk, hat olyan erőpróba vár ránk, ami nem csak a színvonala miatt lesz nehéz, hanem például az utazások miatt is. De teher alatt nő a pálma! – várjuk az újabb mérkőzést – mondta a debreceni szakvezető. – A vasárnapi átmozgató tréning után már nem akartam videózással terhelni a csapatot, ezért pendrive-on megkapták a játékosok a Lipcse Leverkusen elleni bajnoki, illetve az Itxako elleni BL-meccsét, s ezt az utazás alatt, a laptopokon megnézhetik. Taktikailag is jobb lett volna, ha pár nappal később van a meccs, de a lengyelországi selejtezőn, amikor egyik napról a másikra kellett felkészülnünk a soros ellenfélből, akkor már szereztünk egy kis rutint ebben a témakörben is. Bízom benne, minden a tervek szerint alakul, s a lehető legjobban fel tudunk készülni a Navarrában meglepetésre diadalmaskodó Lipcséből – fogalmazott Köstner Vilmos. HBN-BN

 

Szinte biztos pályára léphet

 
Bulath Anita egy úgynevezett medvepuszit kapott a térdére a Hypo elleni meccsen, amitől izombevérzést szenvedett. Vasárnap fizikoterápiás, mágneses és homeopátiás kezeléseket, illetve masszázst kapott. vasárnap délután már kocogott, kedden vélhetően már közel teljes értékű munkát végezhet, és szinte biztos, hogy szerdán este pályára tud lépni a Bajnokok Ligája-mérkőzésen – nyilatkozta a Naplónak Kazsimér Attila, a DVSC-Korvex masszőre.