Szerdán ügyeleti rend lesz Klinikán is

Szerdán ügyeleti rend lesz Klinikán is
© Illusztráció: unideb.hu
Debrecen – Július 1-je Semmelweis-nap, ami az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

Százkilencvenhét évvel ezelőtt ezen a napon született Semmelweis Ignác szülészorvos, akit az „anyák megmentőjeként” emlegetnek, hiszen a kézfertőtlenítés fontosságát felismerve úttörő szerepe volt a gyermekágyi láz leküzdésében. A híres orvos születésnapja a magyar egészségügy ünnepe, amely az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezért a Debreceni Egyetem Klinika Központjában is ügyeleti rendben dolgoznak: a gyermekorvosi ügyelet a Gyermekgyógyászati Intézetben, a felnőttorvosi ügyelet a Belgyógyászati Klinika épületében lévő Sürgősségi Orvostan Tanszéken működik.

Semmelweis-napon köszönik meg az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, és kitüntetéseket is átadnak. Idén a Pesti Vigadóban június 30-án rendezett ünnepségen Mátyus János, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet Nephrológiai Tanszékének egyetemi docense Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át az egészségügyi ellátás fejlesztését támogató tevékenységért. A doktor végzése, 1981 óta a klinika munkatársa.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gazdasági Iroda dolgozója, Seletye Andrásné miniszteri elismerő oklevelet kapott a betegellátáshoz is kapcsolódó magas színvonalú, eredményes tevékenysége, a felsőoktatás területén szerzett lelkiismeretes szakmai munkája elismeréseként.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés