Szerdán jön a 2-es!

Szerdán jön a 2-es!
Szerdán jön a 2-es! - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Március 2-án üzemzárásig ingyen vehetők igénybe az új villamosok.

Február 26-án délelőtt szállhatunk fel először az első menetrend szerint közlekedő 2-es villamosokra; a tizenötödik CAF jármű hétfőn érkezett meg a cívisvárosba, ahová a spanyol gyártó márciusra mind a tizennyolc – alacsony padlós, légkondicionált, 221 férőhelyes – járművet leszállítja.

A 2010 szeptemberében elkezdődött pályaépítési munkálatokat eredetileg 2012 májusára kellett volna befejezni, de menet közben egyre világosabbá vált, hogy a kivitelező konzorcium kulcsszereplője, a Demján Sándor üzletember érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. céljai homlokegyenest különbözőek a tőle elvárttól. A cég rövid időn belül súlyos elszámolási vitába keveredett a beruházás alvállalkozóival és a levegőben már az is benne volt, hogy az egész projektre új közbeszerzési eljárást írnak ki, miközben a határidőkre is figyelni kellene…

A DKV tájékoztatása szerint szerdán 10 órától Kósa Lajos polgármester és a közlekedési cég vezetője, Nagy Attila vezérigazgató indítja útjára az új villamost a Kossuth téren. A közlekedés az egy órásra tervezett ünnepséget követően indul!

HBN