Szerdán érkezik haza a baptisták harmadik csoportja

Szerda délután érkezik haza Haitiból a Baptista Szeretetszolgálat harmadik csoportja- tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Révész Szilvia, a szervezet kommunikációs vezetője.

Az ötfős csapat azért utazott a katasztrófa sújtotta térségbe, hogy előkészítse egy magyar árvaház építését. A csoporttal együtt érkezik Magyarországra a földrengés egyik túlélője, a House of Hope (Reménység Háza) elnevezésű árvaház vezetője is.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a Baptista Szeretetszolgálat harmadik csoportja múlt hét kedden indult el Haitire. Az ötfős csapat azért utazott a földrengés sújtotta térségbe, hogy előkészítse egy magyar árvaház építését, melyet a fővárosban, Port-au-Princben hoznának létre a katasztrófa után árván maradt gyerekek ellátására.

A csapat szerda délután érkezik vissza Budapestre. Velük jön a földrengés egyik túlélője is, aki a House of Hope (Reménység Háza) elnevezésű árvaház vezetője. Alice Barthole azért látogat Magyarországra, hogy az egyik fővárosi étteremben részt vegyen a “Sztárszakácsok Haitiért” elnevezésű jótékonysági vacsorán, megköszönve az eddigi segítséget, illetve, hogy további támogatást kérjen az árvaház megrongálódott szárnyának újjáépítéséhez. Az eseményen nagykövetek, politikusok és közéleti személyiségek is részt vesznek.

A gyerekvédelmi szakember a tervek szerint találkozik majd azokkal a magyar családokkal is, akik Haitiból szeretnének örökbe fogadni árván maradt gyerekeket. A 169 árvát nevelő gressieri intézmény vezetője és a Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt napokban együttműködési szerződést kötöttek, és – a készpénz támogatás mellett – rizst, tejport és ivóvizet vittek az árváknak.