Szerda reggeli legfrissebb helyzet a vasúti közlekedésben

Szerda reggeli legfrissebb helyzet a vasúti közlekedésben
Putnok-Kazincbarcika között a közúti víz átfolyások miatt nincs buszközlekedés. A MÁV-START Zrt. elfogadja a Volán bérleteket és a menetjegyeket a vonatokon, a további intézkedésig.

A Budapest-Pécs vonalon áradások és belvizek miatt Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Sásd és Godisa állomások között csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 10-15 perc késéssel közlekednek.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között szintén a víz miatt előreláthatóan 2010. június 7-ig vonatpótló buszok közlekednek. A buszok Mágocs-Alsómocsolád megállót nem érintik, mivel közúton megközelíthetetlenné vált.

A Budapest- Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Hort-Csány és Vámosgyörk állomások között vízátfolyás miatt, csökkenteni kellett a vonatok sebességét. A szerelvények 5-10 perc késéssel tudnak közlekedni. Továbbá Nyékládháza és Miskolc között is vízátfolyás miatt lezárták az egyik vágányt. A másik vágányon csak váltakozó irányban tudnak közlekedni a vonatok, ami további átlagos 10 perc késést eredményez.

A Vámosgyörk–Újszász–Szolnok vasútvonalon Jászárokszállás és Jászapáti állomások között a víz alámosta a vasúti pályát, ezért ezen a szakaszon az utasokat vonatpótló buszok szállítják Jászapáti és Vámosgyörk között.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között rendkívüli időjárás okozta pályahiba miatt előreláthatólag 2010. június 10-ig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Magyarnándor és Nógrádkövesd között a heves esőzés elmosta a vasúti pályát. Az utasokat Nógrádkövesd és Balassagyarmat között előreláthatóan június 5-én éjfélig vonatpótló buszok szállítják.

Budapest. 2010. június 02.

MÁV Kommunikációs Igazgatóság