Szerda délre romlott a helyzet a vasúti közlekedésben

Szerda délre romlott a helyzet a vasúti közlekedésben

A Budapest-Pécs vonalon áradások és belvizek miatt Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, Sásd és Godisa illetve Döbrögköz és Dombóvár állomások között csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 10-15 perc késéssel közlekednek.

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár között kellett csökkenteni a sebességet átlag 10-20 percet késnek a vonatok.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között vonatpótló buszok közlekednek. A buszok Mágocs-Alsómocsolád, Szalatnak, Kárász-Köblény, Szászvár településeket nem érinti, mivel közúton megközelíthetetlenné vált.

Szentlőrinc-Szigetvár között is csökkenteni kellett a sebességet. Itt csak néhány perces késések fordulnak elő.

A Budapest- Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Hort-Csány és Vámosgyörk valamint Nyékládháza és Miskolc között vízátfolyás miatt, csökkenteni kellett a vonatok sebességét a szerelvények 20-25 perc késéssel tudnak közlekedni.

A Vámosgyörk–Újszász–Szolnok vasútvonalon Jászárokszállás és Jászapáti között a víz alámosta a vasúti pályát, ezért vonatpótló buszok szállítják Jászapáti és Vámosgyörk között az utasokat.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között rendkívüli időjárás okozta pályahiba vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Somoskőújfalu-Filakovo (Szlovákia) között a kishatár forgalom szünetel. A Szlovák vasúttársaság vonatpótló autóbuszt közlekedtet.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádszakál-Ipolytarnóc között az Ipoly folyó áradása, illetve Magyarnándor és Nógrádkövesd a heves esőzés elmosta a vasúti pályát. Az utasokat Nógrádszakál és Ipolytarnóc valamint Nógrádkövesd és Balassagyarmat között vonatpótló buszok szállítják.

Hatvan-Somoskőújfalu vonalon Apc-Zagyvaszántó-Pásztó között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat a Zagyva folyó áradása miatt.

Putnok-Kazincbarcika között a közúti víz átfolyások miatt nincs buszközlekedés. A MÁV-START Zrt. elfogadja a Volán bérleteket és a menetjegyeket a vonatokon, a további intézkedésig.

Budapest. 2010. június 02.

Kommunikációs Igazgatóság

Kiterjeszthetik az árvízi vészhelyzetet
fuggetlen | 2010.06.02 13:58
A Kormányzati Koordinációs Bizottság szerda esti ülésén várhatóan kiterjesztik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kedd este 10 órakor Pásztóra és Hasznosra bevezetett veszélyhelyzetet a Sajó, a Hernád, a Zagyva és a Bódva térségére – erősítette meg a Belügyminisztérium (BM) államtitkársága.

 • 700-nál is több katona vesz részt a védekezésben
  fuggetlen | 2010.06.02 13:53
  Több mint 700 katona, 100-nál is több technikai eszközzel vesz részt az árvíz sújtotta térségekben a védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium.
 • 18 település megközelíthetetlen, 60 útszakasz került víz alá
  fuggetlen | 2010.06.02 12:35
  Csaknem 60 útszakaszt öntött el vagy mosott alá a víz az elmúlt két napban, jelenleg 18 magyarországi települést nem lehet megközelíteni autóval.
 • Három település vált megközelíthetetlenné Baranya megyében
  fuggetlen | 2010.06.02 12:33
  Ófaluban leszakadt az út, ezért megközelíthetetlenné vált a település – tudta meg a Független Hírügynökség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dél-dunántúli ügyeletén.
 • ÁRVÍZ: Félő, hogy átszakad a gát Bőnyben
  fuggetlen | 2010.06.02 10:18
  Jelenleg is folyamatosan dolgoznak a gátakon Bőnyben. Muraközi László polgármester szerint gyors beavatkozásra van szükség, mert két helyen is meggyengült a gát és félő, hogy átszakad.
 • ÁRVÍZ – 39 embert kellett kitelepíteni Baranya megyében
  fuggetlen | 2010.06.02 10:16
  Hat településen összesen 39 embert kellett a vihar és az árvíz miatt kitelepíteni Baranya megyében a heves esőzés kezdete óta – tudta meg a Független Hírügynökség a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletétől szerdán.
 • ÁRVÍZ – Omlásveszély Bakonycsernyén
  fuggetlen | 2010.06.02 10:14
 • Bakonycsernyén megcsúszott a löszfal a sok eső miatt, félő, hogy házakra omlik. Bodajkon a Móri-vizen levonuló ár okoz gondot, kedd este kitelepítettek otthonából egy családot. Fejérben több helyen útlezárásokra kell számítani.
 • ÁRVÍZ, ESŐ – 1600-szor riasztották a tűzoltókat az eső miatt
  fuggetlen | 2010.06.02 08:55
  Egy nap alatt körülbelül 1600 riasztást kaptak az országban a tűzoltók keddtől szerda reggelig, az esetek 90 százalékában vízszivattyúzáshoz hívták őket a katasztrófavédelem adatai szerint.

Címkék: , , ,