Szerbia győzött Németország ellen

A péntek délutáni Németország–Szerbia mérkőzést előbbiek várhatták több eséllyel, hiszen a németek az első forduló legmagabiztosabb győzelmét hozták – 4–0-ra verték meg az ausztrálokat –, míg a szerbek kikaptak Ghánától.

Az összecsapást azonban – mondhatni, meglepetésre – a délszlávok nyerték meg 1–0-ra.

Nagy elánnal kezdtek a szerbek, az első percekben több helyzetet is kialakítva, azonban a németek is veszélyeztették ellenfelük kapuját. Az idő előrehaladtával egyre több szabálytalanság tarkította a játékot, többen is sárga lapot kaptak. Félóra elteltével a németek betaláltak, ám les miatt érvénytelenítették Klose gólját. Néhány perc múlva ismét ő volt a főszereplő: egy hátulról való akasztásért megkapta második sárga lapját, és kiállította a játékvezető. A szerbek szinte pillanatok alatt megszerezték a vezetést, szép akció végén Jovanovics volt eredményes. A második félidőben Podolski több helyzetet kihagyott, a németeknek megítélt tizenegyest is elhibázta, könnyen védhető csemegét ajándékozva a szerb hálóőrnek, Sztojkovicsnak. Később hiába próbált cserével újítani Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya, csapatának nem sikerült egyenlíteni.

 

Szerbia–Németország 1–0 (1–0)
Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 38 ezer 294 néző, v.: Undiano (spanyol).
Szerbia: Sztojkovics – Ivanovics, Vidics, Szubotics, Kolarov – Kraszics, Sztankovics, Kuzmanovics (Petrovics, 75.), Jovanovics (Lazovics, 77.) – Ninkovics (Kacsar, 70.), Zsigics
Németország: Neuer – Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber (Gomez, 77.) – Khedira, Schweinsteiger – Müller (Marin, 70.), Özil (Cacau, 70.), Podolski – Klose.
Gólszerző: Jovanovic (38.).
Sárga lap: Ivanovic (18.), Kolarov (19.), Vidic (60.), Subotic (56.) illetve Klose (12., 37.), Khedira (22.), Lahm (32.), Schweinsteiger (73.).
Kiállítva: Klose (37.).