Szerb turistabusz karambolozott az M0-áson, egy ember meghalt

Összetört szerb turistabusz az M0-ás 16-os kilométerénél, a szigetszentmiklósi szakasznál, ahol a gépjármû pályakarbantartó teherautónak ütközött 2017. május 14-én. A balesetnek egy halálos áldozata, két súlyos és több mint húsz könnyû sérültje van.
Összetört szerb turistabusz az M0-ás 16-os kilométerénél, a szigetszentmiklósi szakasznál, ahol a gépjármû pályakarbantartó teherautónak ütközött 2017. május 14-én. A balesetnek egy halálos áldozata, két súlyos és több mint húsz könnyû sérültje van. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest – Szerb turistabusz karambolozott az M0-ás szigetszentmiklósi szakaszán vasárnap, nem sokkal dél után. A jármű pályakarbantartó teherautóknak ütközött, a karambolban egy ember meghalt – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az utat lezárták, a forgalom torlódik. A mentők tájékoztatása szerint a helyszínről tizenkilenc embert vittek kórházba.

Csámpai Attila, a katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta, hogy a busz eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél két pályakarbantartó teherautóval az M1-es felé vezető oldalon.

A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak. A buszvezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt – közölte Csámpai Attila.

Két mentõautó ütközött Budapesten, két mentõs megsérül

Ütközésben összetört mentőautó rohamkocsi Budapest XVI. kerületében 2017. május 12-én. A jármű egy betegszállító mentőautóval ütközött, a balesetben két mentős könnyebben megsérült. A betegszállító mentőautó utasait egy másik mentőautóval vitték tovább. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, egy férfi a helyszínen meghalt – közölte.

Tájékoztatása szerint két férfi súlyosan megsérült, egyiküknek mellkas-sérülése, másikuk combcsont- és medencetörése van. Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték.

Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. A Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték a sérülteket – ismertette Győrfi Pál.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek