Szépség helyett küzdelem

Szépség helyett küzdelem
© Fotó: Derencsényi István
Budapest – A Bucuresti kellemetlen meglepetése: a Győr büntetőpárbajban elvesztette a BL-döntőt.

– Csalódott vagyok, mert az ország nagy részéhez hasonlóan én is a Győrt tartottam a Final Four legnagyobb esélyesének – nyilatkozta a Naplónak Köstner Vilmos, a DVSC-TVP szakmai igazgatója, aki a helyszínen, a budapesti Papp László Sportarénában tekintette meg a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét a Győri Audi ETO és a román CSM Bucuresti között. – A végletekig izgalmas, hektikus csatát hozott a finálé, ami a kézilabdázás összes keménységét megmutatta. Ezen a találkozón szépségről nem beszélhettünk, sokkal inkább a küzdelem dominált.

Több összetevő

A kiváló szakembertől megkérdeztük, miben volt jobb a BL-trófeát elhódító román csapat? – Több összetevője volt a sikerüknek. Úgy éreztem, a Bucuresti formaidőzítése pont a Final Four két napjára esett, ráadásul nem várt, hatalmas tartásról tettek tanúbizonyságot. Nem gondoltam volna, hogy idegenben, közel 10 ezer néző előtt, egy olyan ragyogó alakulat, mint a Győr ellen több alkalommal is talpra tudnak állni. A formaidőzítés és az akarati tényező mellett a pazar egyéni teljesítmények hozták meg a románoknak a sikert: a svéd Gulldén és a horvát Grubisic világklasszis produkciót nyújtott. Az irányító-átlövő 14 gólja mellett pazar átadásokkal is kiszolgálta a társakat, míg a kapus sorsdöntő szituációkban fogta meg a győriek ziccereit. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a szerencse mellett sem, hiszen a büntetőpárbaj igazi lutri. Bár hozzáteszem, a bukarestiek sokkal koncentráltabbak voltak, ráadásul Kim Rasmussen edző kapuscseréje remek húzásnak bizonyult – értékelte Köstner a hétméteresek után 29–26-ra végződött összecsapást.

Voltak kérdések

Sok szurkolóban felmerült a kérdés, hogy már az első félidőben is remeklő Gulldént miért nem próbálták kikapcsolni a játékból a zöld-fehér kézisek?

– Indokolt a felvetés, én is úgy éreztem, megoldás lehetne egy emberfogásos taktika, de Ambros Martín másként gondolkozott. A spanyol tréner vélhetően óvatosságból nem akart külön embert állítani a svéd klasszisra, mert így nagyobb területhez juthatott volna a beálló Manea és az átlövő Rodrigues. Ettől függetlenül szerintem megért volna egy kísérletet, bár utólag okos az ember – válaszolt a válogatott korábbi edzője, akit Görbicz Anita szerepléséről is faggattunk.

– Görbe a világ egyik legjobb irányítója volt, de a szülés és az azt követő sérülése óta még nem talált vissza régi formájához. Vélhetően ez is közrejátszik abban, hogy balszélsőként játszatta az edzője. Viszont a meccs egyes szakaszait látva az volt a benyomásom, meg kellett volna próbálni Görbiczet irányítóként szerepeltetni, hiszen olyan klasszis, aki bármikor képes meglepőt húzni – vélekedett Köstner Vilmos.

HBN-Boros Norbert


Női kézilabda BL – Hétméteresekkel vesztett a Győr
Budapest – A Győri Audi ETO KC hosszabbítás után hétméteresekkel 29-26-ra kikapott a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi, budapesti döntőjében a CSM Bucuresti csapatától.
Sporthírek


hirdetés