Szépen csillogó Battai-bronz Nagykanizsáról

Szépen csillogó Battai-bronz Nagykanizsáról
© Fotó: DHSE-PMD Vívóklub
Debrecen, Nagykanizsa – Az ország legjobb újonc kardozóinak ezúttal Nagykanizsán volt jelenésük. Battai Sugár Katinka, a DHSE-PMD vívóegyesület tehetsége a Zalai városban is bizonyítani tudott. A fiatal sportoló ezúttal bronzérmet nyert a hölgyek országos bajnokságán.

Battai Sugár Katinka ismét bizonyította tehetségét. Küzdeni tudásból újfent jelesre vizsgázott a cívis kardvívóhölgy. A nagykanizsai verseny kora délután kezdődött a 2002-es korosztály részére. Az egy évvel fiatalabb debreceni hölgy nem hagyott kétséget afelől, hogy éremért utazott több, mint 400 kilométert. Magabiztos csoportkört követően, két újfent biztos sikerrel a legjobb nyolc versenyző közé jutott.

A negyeddöntőben a hazai pástokon vívó Kobra Virág meglepte Battait, aki minden erejét összegyűjtve indította meg az asszó befejezéséhez szükséges támadásait, és megérdemelten jutott a legjobb négy versenyző közé. Az elődöntőben a versenyzőnek azonban már csak arra maradt ereje, hogy megszorítsa a bajnoki címet is elhódító ellenfele dolgát. A fiatal debreceni ebben az évadban már a harmadik országos bajnoki érmét gyűjtötte be, és a hétvégén indul a serdülő korosztály megmérettetésén is.

Eredmény:

Újonc Országos Bajnokság – Nagykanizsa
Női Kard Egyéni

3. Battai Sugár Katinka

– DHSE-PMD Vívóklub –