Magyarország

2008.04.15. 15:02

Bíróság előtt a garázda szurkolók

<p>Nyíregyháza - Kedden délelőtt állt a Nyíregyházi városi bíróság dr. Remes Zoltán vezette tanácsa elé az a 6 diósgyőri (21 és 43 év közöttiek) szurkoló, akiket a mérkőzés alatt, és után elkövetett garázdaság miatt vettek őrizetbe a rendőrök.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-birosag-nyiregyhaza-szpari-meccs_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

15:00: Elzárás a büntetés

Megszületett a nyíregyházi városi bíróság ítélete, amely alapján az őrizetbe vett drukkerek közül hármat 50-50 napos, kettőt 40-40 napos, míg egyiküket 30 napos elzárással sújtották. Az ítéletek nem jogerősek, és a bíróság úgy határozott: minimum április 25-ig mindannyian szabálysértési őrizetben lesznek.

12:25: Ferenc Róbert r. őrnagy képviselte a vádat az eljárás alá vontakkal szemben. Eszerint Sz.I. K.G. és K.T. az első félidőben egy kordon elemet dobtak be a kerítése. Sz.N. a meccs után a teniszpályánál műanyag székeket dobált és tört össze, V. Zs. Ugyancsak a mérkőzés után dobált egy sörös hordót, míg M. B. egy üres szektorban nézte a mérkőzést, de az első gólt követően mérgében felrúgott egy kordont és a kezében lévő söröspoharat dobta el, majd az eljárásnak is ellenállt.

Az eljárás alá vontak részben beismerték, részben tagadták a vádat. A rendőrség képviselője valamenyiükkel szemben  elzárásra tett indítványt, míg a védelem elegendőnek találta a pénzbírságot, illetve V. Zs. esetében nem látta bizonyítottnak a cselekményt. A bíróság 13 órakor hirdet ítéletet.

Az ellenőr nem látta

Ami a stadionban, a mérkőzés közben történt, és amit mindenki láthatott az szerepel a jelentésemben – válaszolta érdeklődésünkre Boros Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából ellenőri feladatot látott el a keleti rangadón, múlt szombaton. – Így a petárdázás, a menekülőkapu megrongálása, pirotechnikai eszközök alkalmazása, a meg nem engedett szurkolói rigmusok használata egyaránt szerepelnek a felsorolásomban. Tudom az előzményeket, nem most voltam először ellenőrként jelen a két csapat mérkőzésén, tudom, hogy milyen forró hangulata van ezeknek a meccseknek, hogy a két szurkolótábor génjeiben benne van, hogy nem szeretik egymást. A pályán lévők azonban függetleníteni tudták magukat a lelátón történt rendbontásoktól, így a meccs lejátszása nem forgott veszélyben.
Bővebben...

Fossás: www.boon.hu

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!