Szép kihívás előtt áll az Újváros

Akt.:
Szép kihívás előtt áll az Újváros
© Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Kiss László állítja, csapategység tekintetében nem állnak rosszabbul a feljutásra esélyes Mezőkövesdnél.

Bő két hónap után ismét másodosztályú bajnoki mérkőzést rendeznek szombaton 17:30–tól Balmazújvárosban, amikor a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a bajnoki címre aspiráló, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékosok sorát felvonultató Mezőkövesd Zsóry FC–t látja vendégül.

Vannak hibapontok

– Összehasonlítva a két klub anyagi lehetőségeit és a kereteket, akkor ellenfelünket nevezhetjük az összecsapás favoritjának. Szerencsére a labdarúgásban nem csak ezeken a tényezőkön múlik a végeredmény, hanem az is fontos, melyik együttes tud igazi csapatként funkcionálni, ebben pedig felvesszük a versenyt a mezőkövesdiekkel – vélekedett Kiss László.

Az NBII 2015–2016–os szezonjának nyitófordulója a Kövesdnek sikerült jobban, mivel a sárga–kékek az újonc Vácot 2–1–re legyőzték, ezzel szemben a hajdúságiak a másik feljutóval, a Budaörssel 1–1–es döntetlent játszottak. A borsodiak irányítását, a legutóbb a Puskás Akadémiát trenírozó Benczés Miklós vette át a nyáron, kérdés, hogy a szakember érkezésével milyen stílust preferál a gárda. – Csütörtökön néztünk videókat a Mezőkövesdről. Benczés Miklóst kiváló edzőnek tartom, aki a labdabirtoklásra és a letámadásra épülő játékot helyezi előtérbe. Kielemeztük a riválist, felfedeztünk hibapontokat is, amelyeket próbálunk majd kihasználni – fogadkozott a csapatkapitány.

A legutóbbi pontvadászatban egyébként a Mezőkövesd mind hazai pályán, mind idegenben két vállra fektette a Balmazt.

Sikeres főpróba

A nyár folyamán három új kapus szerződtetését jelentette be az Újváros vezetősége, a hálóőrök és a védősor közötti egységről érdeklődtünk a védőnél. – Gazsi Tamás védett az első fordulóban a budaörsiek ellen, méghozzá jó teljesítményt produkált, de sajnos egy védésnél megsérült, így ő kihagyja a hétvégi meccset. Három kiváló képességű kapuvédő igazolt hozzánk, akik az edzéseken rendre remek munkát végeznek és az összhang is kialakult már a hátsó alakzatban– állította Kiss.

Szerdán a DVSC–DEAC elleni edzőmeccsel hangoltak a balmazújvárosiak a bajnokira, ezen a találkozón Feczkó Tamás főleg a fiataloknak szavazott bizalmat, akik nem is okoztak csalódást, mivel Istenes Erik találatával 1–0–ra legyőzték a néhány, NBI–es kerethez tartozó játékost is bevető debrecenieket.

HBN–BÁ