Szép kihívás előtt áll a DHK, a Jegesmedvéket fogadják hétfőn

Nem lesz könnyű, az biztos
Nem lesz könnyű, az biztos - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Berta Ákosék a tavaly triplázó, jelenleg listavezető miskolci klubot próbálják lefékezni.

A Debreceni Hoki Klub igazi rangadóval nyitja a hetet: hétfőn 18 órától az éllovas DVTK Jegesmedvék vizitálnak a cívisvárosban. Ha az elmúlt szezon eredményeit vesszük figyelembe, nem meglepő a miskolciak kiváló produkciója, hiszen a 2014–2015–ös idényben aranyérmet szereztek a MOL Ligában, magyar bajnokok lettek, valamint a Magyar Kupát is elhódították.

Sikeres főpróbát tartottak

A hajdúságiak idei teljesítményére sem lehet egyetlen rossz szavuk a drukkereknek, ugyanis a kedvencek a második helyről várják az összecsapást, Dmitrij Romanov játékosait egyetlen pont választja el a borsodiaktól. A gárda házi gólkirálya Danil Kaskov, az orosz légiós neve mellett már hét találat szerepel.

Mindkét együttes a Csíkszereda magabiztos legyőzésével hangolt a hétfői ütközetre: a debreceniek 4–0–ra, míg a borsodiak 7–2–re verték az erdélyi alakulatot hazai környezetben.

Abból a szempontból is érdekesnek ígérkezik a meccs, hogy a cívisvárosiak kapták eddig a legkevesebb gólt (16) a pontvadászatban, míg a DVTK támadásban jeleskedik, mivel Mayer Péter tanítványai 41 találatot ütöttek kilenc mérkőzésen, ami messze a legtöbb a mezőnyben.

A DHK jégkorongozóinak a hétfői találkozó után nem lesz sok idejük a regenerációra, tudniillik másnap újabb bajnoki vár rájuk, kedden 18 órától az a Corona Brasov érkezik a Debrecen Jégcsarnokba, amely a múlt héten büntetőkkel legyőzte a csapatot.

HBN–BÁ