Szép győzelemmel fejezte be a bajnokságot az Eötvös DSE

Szép győzelemmel fejezte be a bajnokságot az Eötvös DSE
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Az utóbbi idők kiváló szereplését egy nem várt győzelemmel koronázta meg az Eötvös DSE NB II-es felnőtt röplabdacsapata. A DEAC és a HTE elleni játszmaveszteség nélküli diadal, majd az egri pontszerzés után azt a Nyíregyházát sikerült – szintén szettveszteség nélkül – két vállra fektetni, amelyik a bajnokság bronzérmét szerzi meg és aki ellen eddig nem sikerült nyerni.

A debreceniek egyik kezdőjátékosa, Fehér Zsófia lázzal járó betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Ennek ellenére bátor nyitásokkal és határozott támadójátékkal kezdett az Eötvös DSE, aminek eredményeként 7:1-es állásnál már a második idejét is kikérte az ellenfél edzője, Balázs István. Ebben az időszakban minden bejött a hajdúságiaknak a szett derekán már 12 pont különbséggel is vezettek. A nagyarányú vezetés tudatában egy-két helyzetben figyelmetlenebbekké váltak a hazaiak, a Balázs-tanítványok szép lassan felzárkóztak, de a végén a debreceniek örülhettek.

A második játszmában 2-3 ponttal többször a nyíregyháziak vezettek, de az Eötvös DSE mindig kiegyenlített. A végjátékban két nyitásrontás is becsúszott a hazaiaknál, de egy időkérés után rendezték a sorokat Vojth Ildiék és izgalmas hajrá után növelték előnyüket.

A harmadik játékrészben az Eötvös DSE szerzett előnyt, amelyet végig megőrzött és ismét szoros végjáték után ugyan, de megnyerte a harmadik szettet is, amelyet a közönség vastapssal jutalmazott.

Ezzel a győzelemmel az Eötvös DSE a bajnokság során – két kivételtől eltekintve – minden ellenfelét legalább egyszer legyőzte. A két bajnokesélyes, az Eger és a Miskolc ellen is szoros mérkőzéseket játszott, pontokat szerzett, a bajnokság végére szépen összeállt a csapat játéka.

HBN


Tények

Eötvös DSE – Nyíregyháza 3:0 (23, 24, 23)

Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Rejtőné Dr. Papp Gréta, Fehér Anna Ditta, Kiss Viktória, Vojth Ildikó, Kovács-Miskolczi Noémi. Csere: Barnucz Gréta, Molnár Anita. Edző: Szombathy AndrásSporthírek