“Szenvedélyem az autóversenyzés, ahhoz pedig benzin kell, és kész”

Akt.:
“Szenvedélyem az autóversenyzés, ahhoz pedig benzin kell, és kész”
Debrecen – Helyieket kérdeztünk arról, hogy többet használják-e az autójukat, mióta olcsóbb az üzemanyag.

– Nem igazán befolyásol az üzemanyag ára, mert az autó a munkámhoz szükséges. Esetleg a kutak közötti árkülönbségre szoktam figyelni – mondta Szentesi Veronika.


Szentesi Veronika Szentesi Veronika ©

– Többet nem használom, mert így is, úgy is ugyanannyit megyek, de most jobban esik autózni! A benzinárakat egyébként csak nagyságrendileg figyelem – hallhattuk Barabás Pétertől.


Barabás Péter Barabás Péter ©

Nem sokkal lett olcsóbb Jánosi Nikolett szerint, annyira biztos nem, hogy ez az autóhasználati szokásaikat befolyásolja. Bár ők is megnézik, hogy melyik benzinkút adja olcsóbban az üzemanyagot.


Jánosi Nikolett Jánosi Nikolett ©

Semmivel nem használja többet Makrai Andrea családja sem a járművet. Mint mondta, most is csak akkor ülnek autóba, amikor szükséges.


Makrai Andrea Makrai Andrea ©

– Vállalkozóként dolgozom, ezért ha menni kell, hát menni kell. Nem igazán lényeges, mennyiért adják a benzint, céltalanul meg nem szoktam furikázni – osztotta meg velünk Rácz Csaba.


Rácz Csaba Rácz Csaba ©

– Én nem figyelem az üzemanyagárakat. Ahogy a családom minden tagjának, nekem is szenvedélyem az autóversenyzés, ahhoz pedig benzin kell, és kész – mondta Szarka János.


Szarka János Szarka János ©

HBN|Fotók: Molnár Péter


A benzin ugyan olcsóbb lett, az élet viszont drága maradt…
Hogy van az, hogy miközben az üzemanyagok ára gyakorlatilag másfél éve folyamatos lejtmenetben van (a benzin literenkénti ára 440-ről 308 forintra, a dízelé pedig 298 forintra csökkent), az árzuhanás sem a szolgáltatások, sem a késztermékek árában nem köszön vissza?

hirdetés