Szentpéterszeg a megye legjobb faluja

Akt.:
Szentpéterszeg a megye legjobb faluja
© Fotó: HBN archív
Egy héttel ezelőtt arra kértük olvasóinkat, szavazzanak, melyik faluban a legjobb élni Hajdú-Bihar megyében. Kíváncsi vagy, a te településed milyen helyezést ért el? Most kiderül, szerintetek melyik a legélhetőbb kistelepülés.


A falvakra pozitívan és negatívan is lehetett szavazni, amelyek átlagából született meg a végleges sorrend. Ugyanakkor több település esetében néhány szavazat döntött, az hanyadik helyre került a ranglistán.

Első a helyen a Berettyó partján fekvő, 1200 lakosú Szentpéterszeg végzett (452 pozitív és 928 negatív szavazattal). Olajos Mihály polgármester szerint ez az eredmény elsősorban a falu rendezett környezetének, az ott élők vendégszeretetének és a civil kezdeményezéseknek köszönhető.

– A faluban éves szinten négy-öt, komolyabb összefogásból létrejövő rendezvényt tartunk, kezdve a februári disznótoros fesztivállal, amelyre nem csak a helyiek, de a környező településeken élő lakosok is kíváncsiak, de ezen kívül egész évben igyekszünk programokat szervezni – emelte ki a településvezető. Hozzátette, leginkább azért büszke falujára, mert az ott élő emberek összetartóak, a falu portái pedig egytől egyig rendezettek.

A szavazás második helyezettje Ebes lett (763 pozitív és 1300 negatív vokssal), a dobogó harmadik fokára pedig Nagyrábé állhat fel (225 pozitív és 833 negatív szavazattal).

A szavazatok alapján élhető falunak tartjátok még Csökmőt, Hortobágyot és Nagyhegyest is. Az utolsó helyeken Földes, Görbeháza és Biharnagybajom végeztek.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, hamarosan hasonlóan izgalmas szavazással jelentkezünk. A teljes végeredmény itt.