premier league

2020.05.07. 12:30

Az Aston Villa vezetője szerint fogalmuk nincs, merre tovább

Az ügyvezető igazgató szerint bár a labdarúgó Premier League elkötelezett a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény befejezésével kapcsolatban, egyelőre „a közelében sincs” a megoldásnak.

Angliában március közepén állt le a profi futball, a pandémia időközben több mint 30 ezer halálos áldozatot követelt Nagy-Britanniában.

A 20 élvonalbeli klub abban állapodott meg, hogy lehetőség szerint júniusban, „engedélyezett semleges helyszíneken” újraindítja a szezont, de a liga addig nem tehet konkrét lépéseket, amíg a kormány nem enyhít a korlátozásokon.

„A közelében sem vagyunk annak, hogy megtaláljuk a hátralévő mérkőzések lebonyolításának formáját”

- mondta a The Timesnak Christian Purslow.

„Úgy tudom, a kormány nagyon szeretné, ha folytatódna a bajnokság. Én is azon a véleményen vagyok, hogy be fogjuk fejezni az idényt, a kérdés pedig nem az, hogy ha, hanem hogy mikor és hogyan.”

Az Aston Villa jelenleg az utolsó előtti helyen áll a PL tabelláján, Purslow pedig korábban azt mondta, a kiesés „200 millió fontos katasztrófát” jelentene bármelyik klubnak.

„Igen, természetesen a saját egyesületem érdekeit kell szem előtt tartanom, de a 20 klub együttes feladata, hogy megoldást találjon a mostani helyzetre. Ez lehet, hogy messze nem lesz tökéletes, de legalább lehetőséget ad arra, hogy befejezzük a bajnokságot”

- tette hozzá az Aston Villa vezetője.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában